Illustration de l'actualité - cliquer pour agrandir

Voor de groepen

Komen-Waasten biedt talrijke toeristische en culturele troeven aan. Er een of meerdere dagen doormaken is een zekere bron van ontdekkingen.

Het herdenkingstoerisme neemt een essentiële rol in dit toeristische aanbod want Komen-Waasten werd bezet tijdens de vier jaar van oorlog door de Britten  in het oosten van haar grondgebied (sector van Ploegsteert) en de Duitsers meer naar het westen (sectoren van Waasten en Komen).

Enkele hoogtepunten van de aanbiedingen van herrineriginsplaaatsen:

  • Het interpretatiecentrum “Plugstreet 14-18 experience” en het opmerkelijke scenografie maken het mogelijk om de ernstige gevolgen van het conflict in onze regio beter te begrijpen.
  • Het indrukwekkende Memorial van Ploegsteert draagt de naam van   11.447 slachtoffers die geen bekende grafsteen hebben.
  • Twintig Britse begraafplaatsen verspreid over het platteland en de nabijgelegen bossen die getuigen van de bitterheid van het conflict in Plugstreet sector.
  • De Pionier Blockhaus 14-18, getuige van de Duitse bezetting in Komen. Is ingericht in een klein museum. Deze kan bezocht worden op reservatie.
  • edenkstenen en gedenkplaten herinnerend aan het tragische lot van sommige soldaten of het verblijf van beroemde mensen zoals Winston Churchill, Bruce Bairnsfather ...
     

Onze formules voor groepen "Toerisme van een dag", "een onverwachte ontmoeting” ... Juffrouw van Armentiers en Old Bill" en "Kleine extra's" laten toe om de aantrekkelijkheid van deze bezoeken te waarderen.

Klik hier om online te reserveren.