Illustration de l'actualité - cliquer pour agrandir

Voor de gezinnen

De bossen van Ploegsteert is een plaats van wandeling die elke familie zal waarderen. De toegankelijke wegen in elk seizoen maken het mogelijk om de charme en de rust ervan te waarderen. Echter, tijdens het grootste deel van de periode van de Groote Oorlog werden deze bossen  bezet door de Britse troepen die hier zware verliezen leden.
 

Op Tocht door de Geschiedenis

"Op Tocht door de Geschiedenis” is een folder waarmee je het Kerstbestand, het monument 'Christmas Truce' van de UEFA en andere herdenkingsplaatsen 14-18 alsook de drie Britse begraafplaatsen die in het bos werden aangelegd kan ontdekken. Deze sites hebben het voordeel dat ze niet te ver zijn van het interpretatiecentrum “Plugstreet 14-18 experience”..

 

Wap Memorial and Ploegsteert wood


 

Deulys

De viertalige kaart “Deulys” beschrijft 7 lussen om te wandelen. Zij laten u toe om de voornaamste herdenkingsplaatsen van de betrokken dorpen en steden te ontdekken : Armentiers (F), Komen-Waasten (B), Heuvelland (B), Mesen (B), Wervicq (F), Wervik (B) and Wambrechies (F).

Het hele circuit is ook opgenomen op de kaart. Het wordt aangeraden met de fiets of met de wagen het parcours af te leggen.

 

Kleine extra's

Probeer de “Kleine extra's” van het toeristische dienst van Komen-Waasten! Het is enkele bladzijden van de geschiedenis doorbladeren, een architecturale harmonie bewonderen, spelletjes van vorm of materiaal samen brengen, luisteren naar het fluisteren van een uithangbord, de impact van een kogel raken, een emotie van de herdenkingsplaatsen aanvoelen.